U martu ove godine smo održali prvu prezentaciju projekta PES Prevencija, Edukacija i socijalizacija koji će se narednih nekoliko godina baviti važnom temom, a to je prevencija zavisnosti od interneta i edukacija đaka osnovnih i srednjih škola, kao i njihovih roditelja i nastavnika o realnosti digitalnog sveta koji nas okružuje i kako u njemu postaviti zdrave granice. Cilj je da omladina sazna više o štetnim posledicama neadekvatne upotrebe interneta, društvenih mreža, video igara i svega što savremeno digitalno okruženje nudi, i da ne budu samo konzumenti svih sadržaja, već da svesno i kritički razmišljaju, mudro koriste nove tehnologije, kao i da stvaramo atmosferu prijateljstva, zajedništva i međusobnog razumevanja.

Projekat će se sprovoditi u osnovnim i srednjim školama gde će psiholog PES Udruženja održati niz radionica za učenike i njihove roditelje. Cilj nam je da pokrijemo što veći broj privatnih i državnih školskih ustanova u Beogradu, a potom i u celoj Srbiji kako bi što veći broj đaka i njihovih roditelja imao pristup ovim interaktivnim radionicama i novim saznanjima.

Pored škola, za naš rad zainteresovana su i sportska društva i sportski klubovi koji takođe broje veliki broj dece tinejdžerskog uzrasta, pa će radionice biti organizovane i za njih.

O svemu ovome govorio je ambasador PES projekta i predsednik PES Udruženja, Dragan Škrbić, u svom gostovanju u emisiji Novo jutro sa Deom Đurđević na televiziji PINK.

AGOS Udruženje je jedan od osnivača i inicijatora PES projekta. Osnivači, članovi i tim udruženja AGOS, ponosni su što su deo jedne ovako velike i važne priče koja će tek dobiti na svom značaju u vremenima koja dolaze i nadamo se da ćemo zajedničkim snagama i širenjem znanja uspeti da napravimo pozitivne promene u našem društvu.

Prilog iz emisije novo jutro možete pogledati ovde: